arrow back

Консультант президента Сальвадору з криптоактивами поділився своїми прогнозами щодо майбутнього ефіру і XRP. Він передбачає, що Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) незабаром визнає ці активи цінними паперами.

Думка відомого біткоїн-максималіста Макса Кейзера також заслуговує уваги. Він впевнений, що голова SEC Гері Генслер має всі необхідні технічні та політичні інструменти, щоб надати XRP і ETH статус цінних паперів.

Кейзер заявляє: "SEC насправді служить банківському картелю та захищає інтереси фінансових структур. Вони готові використовувати національну безпеку та патріотизм, щоб досягти своїх цілей. SEC, звичайно, іноді переступає межі, але це не завадить їм знищити XRP та будь-які інші активи. У світі фінансів і на Волл-Стріт фактично немає верховенства закону для тих, хто має гроші та вплив".

Кейзер також вважає, що сам факт того, що доля XRP і ETH знаходиться у руках регулюючого органу, свідчить про те, що ці активи занадто централізовані і не зможуть вижити без втрат у такому беззаконному та конфліктному середовищі, де діє SEC.

Консультант президента Сальвадору зауважує, що деякі противники SEC висувають контраргументи, стверджуючи, що програмний код не може бути вважаний цінним папером. Однак Кейзер вважає це слабким і тупиковим аргументом, оскільки при визначенні статусу криптоактива велику роль відіграють його функціональність та призначення.

Нагадаємо, що SEC вже визнала цінними паперами такі проекти, як Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Coti (COTI), Algorand (ALGO), Filecoin (FIL), Cosmos (ATOM), Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS) та Decentraland (MANA). Цікаво, що криптовалютна спільнота майже не відреагувала на це заяву регулятора. Більше того, деякі криптовалютні платформи прийняли заяву SEC як керівництво до дії та, щоб уникнути можливих проблем, припинили торгівлю цими активами.