arrow back

Роздрібні інвестори, схоже, є основними учасниками недавнього цінового ралі криптовалюти XRP, яке стало одним з кількох криптоактивів, що перевершили Біткоїн під час останнього загальноринкового ралі. Трейдери роблять ставки на можливий успіх багаторічної судової тяжби між блокчейн-компанією Ripple та Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC), при цьому рішення очікується у квітні. За останні два тижні вартість XRP зросла на 40%.

У останньому звіті аналітичної компанії Kaiko відзначається, що основна торговельна активність XRP зосереджена на південнокорейських біржах, при цьому обсяги на площадках Upbit і Bithumb час від часу перевищують обсяги торгів Біткоїном і Ефіріумом. Минулого тижня обсяги торгів XRP досягли 2 мільярдів доларів, що є найвищим показником з вересня 2022 року. Kaiko також відзначає, що загальний обсяг безстрокових ф'ючерсів XRP зріс до 471 мільйона доларів порівняно з 230 мільйонами доларів, а ставки фінансування змінилися в позитивну сторону, свідчачи про те, що трейдери в основному займаються довгими позиціями.

У звіті французького постачальника криптовалютних даних також зазначається, що дисбаланс у бік продажу на ринку ордерів понад 200 тисяч токенів XRP говорить про те, що великі тримачі, так звані кити, накупляли активи за зростаючими цінами. Таким чином, недавнє ралі XRP, схоже, спрямоване на роздрібну торгівлю.

Довгостроковий судовий процес між Ripple і SEC був сповнений несподіваних поворотів. Звинувачення про те, що Ripple контролює ціну XRP, були спростовані не тільки у суді, але й у соціальних мережах. Криптоадвокат Білл Морган нещодавно заявив, що, хоча наглядовий орган з цінних паперів стверджував у своєму клопотанні про сумарне рішення, що Ripple вжив кілька заходів для підтримки ціни XRP, він не зміг довести, що позов мав силу.

Криптоактив продовжує стабільно рости в цьому році, оскільки оптимізм навколо можливої поразки SEC посилюється. Більше того, криптоактив продемонстрував значне поліпшення у пізніший час березня.

У зв'язку з цим розвитком подій Ripple оголосила про партнерство з Центральним банком Чорногорії (CBCG) з метою розробки стратегії запуску цифрової валюти центрального банку (CBDC) даної країни.