arrow back

Криптовалюти та проекти Web3 все більше інтегруються в основні програмні продукти. За даними від дослідника програмного забезпечення Albacore, Microsoft наразі розробляє вбудований гаманець, який буде частиною власного веб-браузера Edge. Нова функція, що називається "крипто-гаманець", дозволить користувачам здійснювати транзакції та зберігати Ethereum та токени на базі Ethereum без посередництва.

На доступних скріншотах Microsoft підтверджує статус проекту та попереджає тестувальників про небезпеку використання власних коштів у цьому гаманці. У повідомленні йдеться:

"Будучи тестувальником, ви будете використовувати свої власні кошти. У разі втрати коштів Microsoft не буде відшкодовувати жодних втрат. Це конфіденційний проект, і жодні подробиці не повинні розкриватися зовнішнім сторонам".

Це підтверджує, що гаманець все ще знаходиться на ранніх стадіях тестування і поки що не готовий для використання широкою публікою.

Додаткова інформація

Якщо вбудований крипто-гаманець буде в результаті випущений, він стане конкурентом для Metamask - найпопулярнішого Web3 гаманця, з тією особливістю, що він буде вбудований в Edge спочатку.

Bleeping Computer, портал, який мав можливість протестувати гаманець, повідомив, що може підтвердити підтримку гаманцем різних аккаунтів Ethereum, і користувач може перемикатися між ними за бажанням. Крім того, гаманець можна використовувати з уже існуючими додатками Web3. Також у гаманці є вбудована біржа Ethereum, що підтримує ETH, DAI, UNI, USDC та USDT.

Рядки, присутні у програмному забезпеченні, натякають на додавання Bitcoin гаманця у майбутньому, однак ця функція поки не доступна. Microsoft не підтвердила наявність крипто-гаманця. Представник компанії заявив:

"У Microsoft ми регулярно тестуємо нові функції, щоб досліджувати нові можливості для наших клієнтів. Ми з нетерпінням чекаємо зворотнього зв'язку від клієнтів, але на даний момент більше нічого не можемо повідомити".

Microsoft активно підтримує проекти, пов'язані з Web3, беручи участь у розробці стандартів для метавсесвіту та впровадженні функцій метавсесвіту у своє додаток Teams, хоча недавні скорочення працівників вплинули на деякі з цих проектів.