arrow back

FTX, одна з найбільших криптовалютних бірж, що пережила вражаючий крах у листопаді, розглядає можливість повторного відкриття у майбутньому. Це стало відомо після заяви адвокатів компанії з Sullivan & Cromwell на судовому засіданні 12 квітня. У рамках обговорення потенційних варіантів відновлення роботи біржі було запропоновано дозволити кредиторам FTX конвертувати частину своїх активів у частки в новій компанії.

Енді Дитдерих, провідний адвокат FTX, підтвердив, що відновлення обміну є одним із багатьох потенційних варіантів, що розглядаються для майбутньої компанії. Однак він зауважив, що такий план потребує значного капіталу, і ведуться дебати про те, чи повинен він надходити з капіталу нерухомості FTX, чи від третіх осіб. Крім того, клієнти компанії можуть мати можливість прийняти частину своїх доходів у вигляді часток в новій компанії.

Адвокати FTX повідомили суд, що повернули 7,3 мільярда доларів ліквідних активів, порівняно з січневим підрахунком в 1,9 мільярда доларів. Проте вони підкреслили, що компанія все ще далека від розподілу акцій.

Токен FTT подвоїв свою ціну після цієї новини. Однак адвокат Дитдерих підкреслив, що можливість перезапуску FTX є одним з багатьох варіантів, і будь-які рішення далекі від кінцевого. Фахівці та зацікавлені сторони продовжують обговорювати можливі варіанти, і це наразі залишається відкритим питанням.