arrow back

Coinpost повідомляє, що криптовалютна біржа OKX тимчасово припинить надання послуг японським користувачам. У офіційному заяві компанія пояснює, що «місцеві обмеження позбавляють клієнтів можливості скористатися продуктами OKX Exchange». Ймовірно, причиною такого повороту подій стало тиск, який здійснюється місцевим регулятором, Агентством фінансових послуг Японії.

OKX стає другою великою компанією, яка змушена залишити цей регіон. Раніше Binance Global оголосила, що з 30 листопада 2023 року припинить обслуговування клієнтів з Японії. Однак літом цього року Binance планує запустити місцеву платформу Sakura, щоб зберегти присутність на японському ринку.

Загалом, політика Японії не спрямована проти криптобізнесу. Однак влада прагне повністю контролювати цей сектор і працювати виключно з місцевими компаніями.

Вчора набрав чинності новий закон в Японії, який звільняє емітентів криптовалют від сплати 30% корпоративного податку на нереалізований прибуток від токенів.

Ці зміни відбуваються на тлі прагнень влади активно просувати власний блокчейн та криптосектор. Прем'єр-міністр Фуміо Кісіда виступає за активізацію інвестицій у цифрові технології та впровадження блокчейну в Японії. Він впевнений, що такі кроки оживлять економіку та допоможуть побудувати «новий капіталізм».

В Японії місцеві жителі продовжують нести важке брем'я податкових зобов'язань, оскільки доходи, що перевищують 200 000 японських єн ($1400), оподатковуються податком у розмірі 55%. Ця ставка податку значно вища, ніж та, яку планують ввести в Україні, де пропонується податок у розмірі 20%. Подібна нерівність у оподаткуванні створює помітну різницю між двома країнами, відображаючи різницю в їхньому підході до фінансових зобов'язань громадян.