arrow back

Вночі на 11 квітня вартість біткоїна подолала психологічно важливий рівень в $30 000. На момент досягнення піку курс склав $30 430 на біржі Binance, повертаючись до рівнів червня 2022 року.

На момент написання статті ціна біткоїна трохи виправилася, становлячи біля $30 040. Значний ріст вартості першої криптовалюти стимулював активність на іншому ринку. Топ-20 найбільш капіталізованих монет також продемонстрували позитивну динаміку. За останні добу загальна капіталізація крипторинку збільшилася на 4,2%, досягнувши $1,28 трлн, відповідно до даних CoinGecko.

З початку 2023 року вартість біткоїна зросла на 79%, перевершуючи динаміку Ethereum, який подорожчав на 59%. У першому кварталі 2023 року біткоїн випередив за ростом усі інші класи активів. Разом з тим, його кореляція з ризиковими активами, такими як акції США, продовжувала знижуватися. Відзначається також посилення взаємозв'язку з золотом, у той час як кореляція з американським доларом залишається негативною.

Річ Розенблюм, співзасновник та CEO GSR, зазначив, що прагнення до "дедоларизації" сприяло відродженню інтересу до біткоїну. Він висловив думку, що країни починають купувати золото та цифрові активи як спосіб зміцнення своїх позицій та забезпечення незалежності від США.