arrow back

На наступному тижні, 23 березня, проект Arbitrum проведе дроп свого токена ARB для членів своєї спільноти. Власники ARB матимуть можливість голосувати за ключові рішення, пов'язані з управлінням Arbitrum One та Arbitrum Nova. Компанія заявляє, що токени будуть розподілені серед користувачів, які використовували мережу протягом останнього року.

Генеральний директор Offchain Labs, створювача Arbitrum, Стівен Голдфедер, підкреслив, що метою випуску токена є передача управління членам спільноти та визначення реальних учасників, які все ще активні. Він також зауважив, що це єдиний спосіб досягнення децентралізації.

Заява компанії стверджує, що 11,5% від загального обсягу токенів будуть передані користувачам Arbitrum, а інші 1,25% - DAO в екосистемі Arbitrum та Protocol Guild. Решта токенів будуть передані до казначейства, яке буде контролюватися новою Arbitrum DAO. Власники ARB зможуть голосувати за розподіл цих коштів. Інвестори та співробітники Offchain Labs отримають решту 44% токенів.

Стівен Голдфедер зауважив, що Offchain Labs не співпрацювала з жодною централізованою біржею для лістингу токена Arbitrum. Знімок для airdrop був зроблений кілька тижнів тому в співпраці з компанією Nansen. Однак користувачі вже можуть перевірити свої баланси, а отримати токени вони зможуть через тиждень.

Отримати додаткову інформацію про дроп та перевірити свій баланс можна на сайті https://arbitrum.foundation/. У цілому, дана ініціатива дозволить підвищити рівень децентралізації Arbitrum та підтвердити настоящих учасників спільноти.