arrow back

Аргентинський лоукост-перевізник Flybondi оголосив про розширення свого партнерства з TravelX, компанією з продажу квитків у вигляді незамінних токенів (NFT), пропонуючи тепер всі свої квитки у вигляді NFT на блокчейні Algorand.

Проект під назвою Ticket 3.0 є продовженням співпраці з TravelX, яке розпочалося у вересні 2022 року. Завдяки технології продажу NFT-квитків на блокчейні Algorand, пасажири отримують можливість самостійно змінювати ім'я, передавати або продавати свої "NFTickets".

Flybondi стверджує, що NFT-квитки дозволяють пасажирам насолоджуватися більш гнучким досвідом подорожей, купуючи квитки завчасно без необхідності попереднього визначення планів подорожі або учасників подорожі. Авіакомпанія очікує зниження витрат на обслуговування клієнтів і збільшення доходів від торгових зборів.

Факундо Мартін Діас, директор з блокчейну TravelX, розповів CoinDesk, що при початковій купівлі квитка компанія не стягує плату, але отримує 2% комісії від угод на вторинному ринку. Авіакомпанії також виділяється 2% від збору.

Придбання NFT-квитків доступне через веб-сайт Flybondi з використанням фіатної валюти. TravelX видає NFT-квиток, синхронізований зі звичайним електронним квитком. Мандрівники можуть зареєструватися в системі Ticket 3.0 для керування та зберігання своїх NFT-квитків. Правила та умови, пов'язані з квитками, інтегровані авіакомпанією в смарт-контракт NFT.

Генеральний директор Flybondi Маурісіо Сана заявив у прес-релізі: "З цим запуском ми прагнемо справити позитивний вплив на авіаційну галузь через інновації та застосування технології блокчейн. Змінити правила гри завжди буває важко, але ми знаємо, що наша мета - розвиватися та пропонувати нашим пасажирам новий етап свободи польотів".

Це не перший досвід співпраці авіакомпаній з TravelX для надання своїм клієнтам досвіду з підтримкою блокчейна. У квітні 2022 року TravelX та Air Europa об'єдналися для випуску першої в світі серії авіаквитків NFT під назвою «Мистецтво як пункт призначення». Перший аукціон авіаквитків NFT зібрав понад 1 мільйон доларів.

Таким чином, Flybondi продовжує розвивати та покращувати свої послуги, застосовуючи інноваційні технології, щоб полегшити подорожі своїх пасажирів і зробити їх більш гнучкими, зручними та контрольованими для клієнтів.