arrow back

Банки JPMorgan і Deutsche Bank не дуже оптимістично дивляться на майбутнє цін на біткоїн після майбутньої події, відомої як "халвінг", коли винагорода за видобуток нових біткоїнів зменшиться вдвічі. Це оновлення очікується 19-20 квітня. За думкою німецького банку, ринок вже багато в чому врахував цю подію в поточних цінах, і великого стрибка цін малоймовірно.

З початку року ціна біткоїна зросла на 44%, що значно більше, ніж зростання індексу CoinDesk 20, який відстежує загальну динаміку крипторинку. Це зростання в основному пов'язане з запуском торгованих на біржі фондів (ETF) на біткоїни в США у січні. З 6:00 ранку за українським часом ціна біткоїна піднялася на 9,28% до $65,000.

Аналітики Маріон Лабор і Касіді Айнсуърт-Грейс вважають, що в найближчому майбутньому ціни залишаться високими завдяки очікуваним схваленням нових фінансових продуктів на базі ефіріума, можливому зниженню процентних ставок центральними банками та майбутнім змінам в регуляції.

Deutsche Bank також прогнозує, що місця видобутку криптовалюти можуть змінитися, оскільки менші винагороди змусять компанії шукати дешевші джерела енергії.

PocketBank провів аналіз BTC і вважає, що в короткостроковій перспективі ціна знизиться до рівня $63,000-$64,000, що в подальшому дасть поштовх для зростання до $70,000 за 1 BTC.